Monday, April 16, 2012

តម្លៃ​សាច់​ជ្រូក កើន​ឡើង​ជិត​ទ្វេ​ដង​ក្នុង​ឱកាស​ចូល​ឆ្នាំ​ប្រពៃណី​ខ្មែរ

ក្រុង​ភ្នំពេញៈ តម្លៃ​សាច់​​ជ្រូក​នៅ​លើ​ទីផ្សារ បាន​ហក់​ឡើង​ខ្ពស់ជិត​ពីរដង​​​នៅតាមទីផ្សារ​ក្នុង​ឱកាស​​​ចូលឆ្នាំ​ថ្មី​ ប្រពៃ​ណីខ្មែរ​​​ ដែល​ទើប​នឹង​បានបញ្ចប់​​កាល​ទីថ្ងៃ​ទី ១៥​ ខែ​មេសា​នេះ ដែលការ​ឡើង​ថ្លៃ​នេះ បណ្តាលមក​ពី​​ការ​ផ្គត់​ផ្គង់​មិន​​គ្រប់​ចំនួន​។​ នេះ​បើ​តាមការ​ឲ្យ​ដឹង​ពី​​សមាគមន៍​ផ្គត់​ផ្គង់​ជ្រូក​រស់។
លោក ប៉ាន់ ចាន់​ថេត​ ប្រធាន​សមាគម​ផ្គត់ផ្គង់​ជ្រូក​រស់​នៅ​ទីក្រុង​ភ្នំពេញ បានថ្លែង​កាល​ពី​ថ្ងៃ​ចន្ទ​ម្សិល​មិញ​​​ថា តម្លៃ​សាច់​ជ្រូក​​ប្រភេទ​សាច់​សុទ្ធ​ បាន​ហក់​ឡើងពីប្រមាណ​​ ២ម៉ឺន​រៀល​ក្នុ​ងមួយ​គីឡូក្រាម​នៅ​​ថ្ងែ​ធម្មតាមុន​ចូល​ឆ្នាំ​ខ្មែរ​ ​មក​​ដល់​​ប្រមាណ ៣ម៉ឺន ៥ពាន់​រៀល​ក្នុ​ងមួយ​គីឡូក្រាម​ក្នុង​ឱ​កាសចូលឆ្នាំ​ខ្មែរ និង​បន្តយ៉ាងហោច​ពីរ​ថ្ងៃទៀត​។
លោក បាន​មាន​ប្រសាស៍​ថា តម្លៃ​នេះ​នឹងធ្លាក់​ទៅរកតម្លៃ​​ធម្ម​តាវិញ​​ក្នុង​រយៈ​ពេល​ពីរ​ ឬ​បី​ថ្ងៃ​ខាង​មុខ​ទៀត​ ព្រោះ​​​កំឡុងពេល​នេះ​​ទំាង​កម្មករ​ ត្រូវ​ឈប់សម្រាក ហើយ​ទីសត្វឃាត​ត្រូវបិទ​ទ្វារផង​ដែរ។

Comments system

Disqus Shortname